výcvikový tábor SHK - Varín 2010

 

výcvikový tábor SHK - Lomnistá 2009

Asta si užívala "dovolenou" spolu s námi, zatímco Brianny se poctivě věnovala výcviku. Už je to přece jen starší dáma, a ví, co se sluší i bez výcviku. Možná jí trochu chyběla příležitost a překážky pro agility, tak jsme alespoň po ránu zvládly několik stop.

 

výcvikový tábor hovawartů - Varín 2008

Tábor jsme tentokrát pojali spíše rekreačně. Asty poporodní komplikace a následné vyčerpání potřebuje pořádnou regeneraci. A musím uznat, že nás to opravdu mrzelo, protože výcvik se nám letos opravdu velmi líbil. A to dokonce i obrany, ke kterým jsme doposud měli velkou nechuť. Astě to ale bylo celkem jedno, užívala si výletů a naší přítomnosti.

Letošní tábor byl tedy spíše rodinný a to doslova. Velmi jsme se těšili na setkání s Arikou a otcem našich B štěňat, Chivasem z Budské samoty. Jako by toho nebylo málo, setkali jsme se také s pradědečkem těchto štěňat - Ursim Biely démon.

výcvikový hw tábor Varín 2007

Mnoho velmi pěkných zážitků a také poučení jsme si přivezli z Varína na Slovensku. Tábor byl zaměřený především na výcvik a nácvik obran. Tedy pro tentokrát žádné agility. V rámci tábora se konala také specální klubová výstava SHK a závod se zadáním zkoušky SHK. Na samém závěru pak svody mladých a bonitace. Prostředí tábora bylo velmi příjemné, lidé přátelští. Velmi jsme ocenili, že se nezapomnělo ani na děti a dospělé, kteří se mohli vyřádit při táborových hrách. Nádherné okolí lákalo i k výletům. Shrnuto - báječná dovolená pro celou rodinu i psího mazlíčka.

 

hovawartí tábor Soběšín 2007

Letošní tábor dal psům i páníčkům opravdu zabrat. Velké horko bylo nepříjemné všem, přesto se páníčkové i psi hodně naučili. Astičku cvičila má starší dcera a bylo až dojemné, jak Asta po výcviku vyhledávala mou přítomnost. Je zvyklá většinu času trávit se mnou a zřejmě jí má přítomnost chyběla.

Velmi milé setkání s nevlastním bráškou Cyrolem Bukový háj nám dalo možnost posoudit, které znaky oba sourozenci zdědili po tatínkovi Áronovi z Brdské samoty.

 

agility tábor Dálava 2006

 



Horké dny letošního léta příliš nepřály sportovním aktivitám. A tak jsme se my, holčičí část rodiny, těšily, že si vše vynahradíme na psím táboře v krásném prostředí novohradských hor. Tábor pořádalo Kynologické sdružení, ve spolupráci s OSA Alea České Budějovice.

Tábor Dálava, který se konal 19.-27.8.2006, byl zajímavou zkušeností především proto, že Asta byla jediným zástupcem svého plemene. Soužití s menšími i docela maličkými psy, bylo ze strany Asty bezproblémové. Cvičili jsme především agility, zkusili jsme si také flyball. Moc se nám líbil výcvik tance se psem. Také jsme ho zkusili. Astičce se figury dařily, jen panička by potřebovala mnohem delší nohy...

 

hovawartí tábor Hájná Hora 2005

Ve dnech 23.7.-30.7.2005 jsem se se svou starší dcerou a Astou zúčastnila psího tábora v Hájné Hoře.

Tábor byl skvělý. Získala jsem mnoho cenných informací a podnětů k další práci se psem. Ověřila jsem si, že vše, co mě naučila paní Maříková, dělám správně. Vzniklo mnoho psích i lidských přátelství. A v neposlední řadě, jsme si všichni užili spoustu legrace.

Má dcera nyní pokračuje ve výcviku agility, jehož základy jsme se naučili právě na táboře. Ačkoli na velké závodění nepomýšlíme, jako relaxace, vyžití psa a utužení vztahu s ním, mi to připadá jako ideální aktivita. Podobný tábor bych doporučila přinejmenším každému začátečníkovi.